De Garenmarkt wordt groener

Devil_jameson-rage-223065

Een voorstel van de VVD en GroenLinks om de Garenmarkt een mooiere en groenere inrichting te geven is tijdens de raadsvergadering van 4 en 6 juli aangenomen. De motie stelt voor de Garenmarkt in overleg met de buurt en belanghebbenden te verbeteren, nu het plein onder handen wordt genomen voor de bouw van de Garenmarktgarage.

 

VVD-fractievoorzitter Frederik Zevenbergen: “De Garenmarkt is al jaren een belangrijk evenemententerrein voor de stad, waar evenementen als de Minikoraal en Pleintaptoe worden georganiseerd. Een Garenmarkt met parkeerplekken, bovenop een parkeergarage zou dan ook zonde zijn. Een mooie inrichting van het terrein mét groene elementen is een aanmerkelijke verbetering voor de stad”.

 

Van belang is dat voor de huidige bewoners een plek moet blijven om te parkeren in de wijk boven de grond, rondom de Garenmarkt. Hiervoor zullen meer parkeerplaatsen voor vergunninghouders worden gecreëerd. Bezoekers aan Leiden zullen wel in de ondergrondse parkeergarage moeten parkeren. Daarnaast zal er naar de mogelijkheid gekeken worden een tijdelijke fietsenstalling te plaatsen op zaterdagen.

Reageer op dit bericht

Uw e-mailadres wordt slechts gebruikt ter verificatie en wordt dus niet op de website getoond. Met het plaatsen van een reactie, gaat u akkoord met ons redactiereglement.
Captcha
Type de code over in de afbeelding hieronder. Deze code wordt gebruikt om spam te voorkomen.