VVD Leiden presenteert verkiezingsprogramma 2018-2022

Doorpakken en verduurzamen: VVD Leiden presenteert Verkiezingsprogramma ‘Durven Kiezen’.
Logovvd-metachtergrond

Leiden staat er beter voor dan ooit dankzij de VVD. Die forse investeringen in onze stad zetten de liberalen door. De VVD zet in op klimaatneutrale starterswoningen, meer groen in wijken en straten en een beter bereikbare stad. En dat zonder de Leidse inwoner meer belasting te laten betalen. Dat - en veel meer - staat in het verkiezingsprogramma 2018-2022 ‘Durven kiezen’ van de VVD Leiden dat vandaag is gepubliceerd.

Duurzame woningbouw

Er zijn de afgelopen jaren al veel woningen bijgekomen. Maar nog niet genoeg, want veel starters lukt het niet om in Leiden een woning te vinden en vertrekken uit de stad. De VVD zet daarom in op extra starterswoningen en wil die ook klimaatneutraal laten bouwen. Zo slaan we twee vliegen in één klap.

Eerste uur gratis parkeren

Het verkiezingsprogramma bouwt voort op de behaalde resultaten van de Leidse VVD van de afgelopen jaren. De ondergrondse afvalcontainers zijn een enorme verbetering. Vuilniszakken zijn van de straat en daarmee ook het zwerfvuil en overlast van meeuwen. Veiligheid begint met leefbaarheid: schone straten zonder kapot straatmeubilair en meer groen in de wijk. Daar trekt de VVD jaarlijks een miljoen euro extra voor uit.

Verder wil de VVD een betere bereikbaarheid van de Sleutelstad, onder meer door openbaar vervoer met elektrische busjes, een uur gratis parkeren op zaterdagen in de gerealiseerde parkeergarages en onveilige verkeerssituaties direct oplossen.

De gemeente is er voor ons

De belastingen mogen niet worden verhoogd, dus moet de gemeente zuinig omgaan met haar geld, bewust kiezen welke taken ze wel of niet uitvoert en afzien van een nieuw duur ambtenarenkantoor. De gemeente is er immers voor ons; niet andersom. Dienstverlening is écht luisteren en ook durven overlaten aan anderen. De VVD is daarom groot voorstander voor minder regels en nieuwe vormen van ondernemen. Een glaasje bubbels bij de aanschaf van je trouwjurk of een kop koffie in de boekhandel moet mogelijk zijn.

Programma van, voor en door Leidenaren

Via canvasacties, gesprekken met inwoners en interviews met wijkverenigingen en instellingen ontvingen we veel suggesties. Meer dan 25 leden hebben via werkgroepen meegeschreven aan thema’s. Het programma ‘Durven kiezen’ vindt u op www.vvdleiden.nl. Op de facebookpagina van de VVD worden inwoners gevraagd een bericht achter te laten.

2  reacties

geplaatst door T. Bresters - zondag 26 november 2017, 11:13
Als VVD- er in buurgemeente Leiderdorp ben ik verbijsterd over jullie optreden mbt het flyeren. Het is een van de vele voorbeelden van het in Leiden steeds vaker voorkomende fenomeen van <verzinnen van een oplossing voor een zelf bedacht probleem>. Erger nog: deze kwestie geeft er blijk van dat <haec libertatis ergo> er niet meer toe doet. Er is een tijd geweest, sommigen kunnen er nog over meepraten, dat je voor flyeren standrechtelijk werd geëxecuteerd. En nu wil de VVD ook het flyeren voor politieke partijen verbieden? Als VVD-er stijgt het schaamrood me naar de kaken. Hou graag op met deze schandalige onzin. Flyeren is geen probleem, het is goed dat bv. het Leidsch Dagblad en andere kranten op deze manier de vrije nieuwsgaring kunnen verdedigen, en dit geldt ook voor politieke partijen. En wat is er mis met ondernemers die op deze manier nieuwe producten en diensten onder de aandacht willen brengen? Ook het mensen verbieden om nog reclame en promotiemateriaal via de brievenbus te ontvangen is volstrekt onliberaal, en staat haaks op Leiden's wapenspreuk. Temeer het ook de doodsteek is voor de gratis weekkrantjes, voor veel mensen de enige bron van informatie over wat er in de stad en omgeving gebeurt. Het optreden van de Leidse VVD is meer dan zorgwekkend, trouwens ook op ander gebied, waaronder het belachelijke parkeerbeleid (ook in de categorie: oplossing voor een zelf bedacht probleem). Graag jullie reactie! Een VVD partij-afdeling die een voorstel doet dat apert tegen de Grondwet ingaat, hoe bestaat het?
geplaatst door Joop J.Gijsman - zondag 17 december 2017, 08:56
Goed artikel over Rutte in de KerstElsevier. Die sfeer moeten we goed uitdragen en verder verspreiden. Al die flyers hebben weinig zin, het is nu allemaal digitaal, Facebook, Sleutelstad, Leids Dagblad, Nieuwsbrieven per email, Apps. Roepen op straat moeten we ook niet doen.