VVD wil vergroening én voldoende parkeerplaatsen in De Kooi

Door Stefanie de Voogd
41148092474_8e39328a78_o

Vandaag dient VVD-raadslid Tom Leest een motie in om het aantal geplande parkeerplaatsen voor een bouwproject aan de Sumatrastraat niet verder in te perken. Een groene buurt en voldoende parkeerplaatsen hoeven elkaar volgens de VVD immers niet uit te sluiten.

 

In het bestemmingsplan Sumatrastraat 195 staat dat de parkeereis voor 80 te realiseren woningen weliswaar 55 parkeerplaatsen is, maar dat het college per saldo slechts 29 parkeerplaatsen wil toevoegen ten behoeve van het appartementencomplex. Dit terwijl de parkeerdruk in deze buurt door bewoners nu al als hoog wordt ervaren. Leest: “De VVD vindt dat het Leidse stadsbestuur moet waken voor een al te grote aandrang tot vergroening en verduurzaming die ten koste gaat van hardwerkende Leidenaren en gezinnen die simpelweg een auto nodig hebben. Volgens ons sluiten een groene buurt en voldoende parkeerplaatsen elkaar niet uit”.

 

De VVD pleit ervoor vast te houden aan de parkeereis van 55 plekken, en te onderzoeken of een deel van die plekken groen of deels onverhard gerealiseerd kunnen worden. Leest: “Het college realiseert 80 sociale huurwoningen, maar houdt er op geen enkele manier rekening mee dat bewoners na verloop van tijd doorgroeien naar een andere baan, of een gezin krijgen waardoor zij een auto nodig hebben”.

 

De VVD kondigt daarnaast aan óók met plannen te komen om de buurt verder te vergroenen en van meer mogelijkheden voor waterberging te voorzien. Dit kan onder meer door als gemeente samen met woningcorporaties en bewoners actiever op zoek te gaan naar openbare én particuliere ruimte die groen kan worden ingericht.

1  reactie

geplaatst door matthijs van muijen - maandag 25 juni 2018, 00:33
De VVD wil de kool en de geit sparen. Meer groen en veel parkeerplekken. Politiek is keuzes maken! Meer groen en plek voor spelende kinderen komt jonge gezinnen ten goede. Minder parkeerplekken geeft lucht en ruimte!

Reageer op dit bericht

Uw e-mailadres wordt slechts gebruikt ter verificatie en wordt dus niet op de website getoond. Met het plaatsen van een reactie, gaat u akkoord met ons redactiereglement.
Captcha
Type de code over in de afbeelding hieronder. Deze code wordt gebruikt om spam te voorkomen.