Verkiezingsprogramma
Het verkiezingsprogramma van VVD Leiden voor de Gemeenteraads-verkiezingen van 2022 is door haar leden vastgesteld. Met nieuwe en herkenbare ideeën wil de VVD de campagne in. Wat de VVD betreft moet weer worden gekeken naar de echte problemen van de Leidenaar.
lees verder

Afscheid van de oude fractie

De fractie 2018-2022 neemt afscheid

Op dinsdag 29 maart namen we officieel afscheid van Dorien Verbree, Maarten Dirkse en Juliette Gilissen-Verplancke als raadsleden voor de VVD Leiden. Zij hebben zich jarenlang ingezet voor onze stad en wij zijn hen daar ontzettend dankbaar voor!

Dorien was de afgelopen vier jaar niet alleen raadslid, maar ook fractievoorzitter. Daarbij heeft zij de fractie geleid als grootste oppositiepartij in de gemeenteraad. Ze hield het college scherp op hun financiën en heeft zich altijd ingezet voor lastenvermindering in Leiden. Ook haalde zij Servicepunt071 naar Leids beheer. Servicepunt071 is een samenwerking van gemeenten in de Leidse regio, maar Leiden haalde aantoonbaar minder uit die samenwerking dan gewenst, terwijl er wel heel veel geld naar toe gaat. De nieuwe structuur zorgt ervoor dat Leiden weer de kwaliteit krijgt die we mogen verwachten.

Juliette heeft zich jarenlang ingezet voor de ondernemers in onze stad en zal dus niet alleen gemist worden door de VVD Leiden, maar ook door de Leidse ondernemer, voor wie zij altijd meer ruimte heeft gecreëerd, zowel in het college als in de oppositie. De afgelopen vier jaar heeft Juliette consistent helder en standvastige oppositie gevoerd.

Maarten heeft zich in de raad hard gemaakt voor de bereikbaarheid van Leiden. Voor fietsers, voor het OV en voor de automobilisten. Ook heeft hij er voor gezorgd dat de Kiss & Ride bij het station nog steeds bestaat. Nadat het college besloot de Kiss & Ride weg te halen, begon Maarten een petitie om de Kiss & Ride te behouden. En met succes!

Kortom, drie geweldige raadsleden die afscheid nemen. Maarten, Dorien, en Juliette: dankjewel!

Total
0
Shares