Verkiezingsprogramma
Het verkiezingsprogramma van VVD Leiden voor de Gemeenteraads-verkiezingen van 2022 is door haar leden vastgesteld. Met nieuwe en herkenbare ideeën wil de VVD de campagne in. Wat de VVD betreft moet weer worden gekeken naar de echte problemen van de Leidenaar.
lees verder

Alyssa Voorwald

Raadslid

Introductie

Hoi! Ik ben Alyssa Voorwald en ik ben 30 jaar. In 2009 ben ik in Leiden komen wonen en dat doe ik nog altijd met heel veel plezier. Sinds vier jaar geleden woon ik in een appartement in de Pesthuiswijk en daarvoor heb ik jarenlang met de leukste huisgenoten in de Academiewijk en mijn studentenhuis in de Vreewijk gewoond. Naast mijn werk als gemeenteraadslid, werk ik in de Tweede Kamer voor de VVD als beleidsmedewerker strategische projecten.

Ik heb mij de afgelopen jaren hard gemaakt voor een fatsoenlijk vangnet voor ondernemers in coronatijd, onderwijs voor (hoogbegaafde) kinderen die noodgedwongen thuis zitten, de sluiting van de bed-bad-brood voor uitgeprocedeerden, goede jeugdzorg voor wie dat echt nodig heeft en een Leiden waar iedereen zichzelf kan zijn. 

Portefeuilles

  • Werk & inkomen
  • Sociale zekerheid
  • Jeugd(zorg)
  • Maatschappelijke ondersteuning & opvang
  • Integratie
  • LHBTI-gemeenschap

Commissie

  • Lid commissie Leefbaarheid en Bereikbaarheid

Waar ik binnen mijn portefeuille trots op ben

Dat er steeds meer praktijkondersteuners bij onze huisartsen werken. In het verleden werden kinderen regelmatig naar te zware hulp doorgestuurd. Een praktijkondersteuner zorgt ervoor dat kinderen met een psychische hulpvraag naar de juiste soort zorg worden doorverwezen. Daar ben ik trots op!

De uitdagingen voor de stad binnen mijn portefeuille

De lange wachtlijsten in de jeugdzorg. De politiek moet een keuze gaan maken over wat goede zorg is, in welke situaties de gemeente deze goede zorg levert en wanneer we van Leidenaars eigen verantwoordelijkheid vragen. Zo worden de wachtlijsten korter en komt zorg altijd op tijd. 

Mijn lievelingsplek in Leiden

Absoluut de Hooglandse Kerkgracht. Het is heerlijk om daar te wandelen, vanaf de Oude Rijn en richting de Hooglandse Kerk. Wat mij betreft onze stad op zijn mooist.

Contact

Total
0
Shares