Verkiezingsprogramma
Het verkiezingsprogramma van VVD Leiden voor de Gemeenteraads-verkiezingen van 2022 is door haar leden vastgesteld. Met nieuwe en herkenbare ideeën wil de VVD de campagne in. Wat de VVD betreft moet weer worden gekeken naar de echte problemen van de Leidenaar.
lees verder

Bed-bad-brood definitief gesloten

Op 1 mei sloten de deuren van de Leidse bed-bad-brood voorziening (BBB). Een opvang voor mensen die van de rechter te horen hebben gekregen dat zij moeten terugkeren naar hun thuisland, maar hier nog geen gehoor aan hebben gegeven. Met de komst van de Landelijke Vreemdelingenvoorziening (LVV) in Rotterdam was er geen enkele reden meer om de BBB in stand te houden. Toch laaide het debat de afgelopen weken weer hoog op, omdat veel partijen en inwoners van mening zijn dat deze uitgeprocedeerden óók in Leiden moeten worden opgevangen.

VVD Leiden heeft zich altijd tegen de komst en het bestaan van de BBB verzet. Zowel onze huidige woordvoerder Alyssa Voorwald, als voormalig fractievoorzitter Frederik Zevenbergen, hebben keer-op-keer benadrukt dat wie van de rechter te horen heeft gekregen dat hij is uitgeprocedeerd naar deze uitspraak moet luisteren. Deze mensen opnieuw opvang bieden in de BBB geeft slechts valse hoop, geen perspectief. Bovendien kwam de opvang regelmatig negatief in het nieuws. Zo moest de beveiliging na meerdere incidenten worden versterkt en bleek er sprake te zijn van de opvang van een verdachte van oorlogsmisdaden en mensenrechtenschendingen. 

Dat de BBB nu is gesloten vindt de VVD een wijs besluit. De LVV is een fatsoenlijke opvang, die wordt betaald door de landelijke overheid en niet, zoals de BBB, door de Leidenaar. En natuurlijk komen de bewoners niet zomaar op straat te staan. Ze hebben alleen niet meer de keuze om in Leiden te verblijven. Waar deze uitgeprocedeerden wel recht op hebben is verblijf in de LVV in Rotterdam, in ruil voor hun medewerking aan terugkeer naar hun thuisland. Een eerlijke afspraak, die in onze ogen absoluut geen ophef verdient. 

Foto: sleutelstad.nl 

Total
0
Shares