Verkiezingsprogramma
Het verkiezingsprogramma van VVD Leiden voor de Gemeenteraads-verkiezingen van 2022 is door haar leden vastgesteld. Met nieuwe en herkenbare ideeën wil de VVD de campagne in. Wat de VVD betreft moet weer worden gekeken naar de echte problemen van de Leidenaar.
lees verder

De K&R komt terug! Met dank aan uw steun

De gemeente hief afgelopen zomer de officieuze Kiss & Ride aan de Bargelaan achter het station op. Wij waren het daar niet mee eens en startten een petitie. U steunde die massaal: meer dan 2600 mensen tekenden voor de terugkeer van de K&R. En met succes! Gisteren zijn de werkzaamheden begonnen om de K&R terug te brengen, met extra veiligheidsmaatregelen voor voetgangers en fietsers. Het stationsgebied bereikbaar en veilig: met uw steun hebben we het voor elkaar gekregen!

Afgelopen zomer kwamen gebruikers van het Leids Centraal Station plots voor een verrassing te staan. Zonder waarschuwing had de gemeente Leiden de onofficiële Kiss & Ride aan de Bargelaan, vlak achter het station, onbruikbaar gemaakt. Waar mensen eerst nog konden worden opgehaald en afgezet, vlakbij het station, stonden ineens bloembakken. Want: “treinreizigers zouden ‘s avonds in de koplampen van auto’s kijken, en dat is natuurlijk niet de bedoeling”. En het linkse college wilde liever dat reizigers met de fiets naar het station zouden komen (het college ontmoedigt openlijk autogebruik). Ook zou de K&R “onveilig” zijn, maar bij navraag bleek dit vooral gebaseerd niet op harde cijfers maar op het onderbuikgevoel van het college. Bij de VVD Leiden viel dit besluit in ieder geval rauw op het dak.

Als woordvoerder bereikbaarheid zet ik me namens de VVD Leiden in voor een bereikbare stad. Bereikbaar voor automobilisten, OV-reizigers, fietsers en wandelaars. Het opheffen van de K&R was een verslechtering van de bereikbaarheid van het stationsgebied. We hebben talloze reacties gehad van mensen die dat aan den lijve ondervonden. Er waren mensen die aangaven zonder de K&R moeilijker, of helemaal niet meer, met de trein te kunnen reizen. En er waren ook veel reacties van mensen die gewoon baalden dat mensen afzetten of ophalen bij het station een stuk moeilijker was geworden. Daarom begon de VVD een petitie om het college op te roepen de K&R weer terug te brengen. We konden van te voren niet vermoeden hoezeer deze petitie zou aanslaan bij gebruikers van het stationsgebied, zowel uit Leiden als uit de regio. De reactie was overweldigend: binnen een aantal dagen hadden 2000 mensen de petitie ondertekend. Het was duidelijk dat we bepaald niet de enigen waren die vonden dat de K&R weer terug moest komen.

En dat heeft tot resultaat geleid! Het college is ‘om’. Voor het einde van het jaar zal er achter Leiden CS weer een K&R zijn waar mensen makkelijk afgezet en opgehaald kunnen worden en waar fietsers en voetgangers nóg veiliger kunnen oversteken. De situatie is straks beter dan hij was: de K&R wordt gelegaliseerd en de veiligheid voor iedereen vergroot. Ik ben erg tevreden over deze uitkomst maar realiseer me dat dit nooit was gelukt zonder uw steun. Daarom, namens mijzelf, namens de VVD Leiden en namens alle gebruikers van het stationsgebied: hartelijk dank dat u zich, samen met ons, hard heeft gemaakt voor de bereikbaarheid van het stationsgebied!

Total
0
Shares