Verkiezingsprogramma
Het verkiezingsprogramma van VVD Leiden voor de Gemeenteraads-verkiezingen van 2022 is door haar leden vastgesteld. Met nieuwe en herkenbare ideeën wil de VVD de campagne in. Wat de VVD betreft moet weer worden gekeken naar de echte problemen van de Leidenaar.
lees verder

Dit zijn onze kandidaten

Dit zijn de kandidaten van de VVD Leiden voor de aankomende gemeenteraadsverkiezingen.

Maarten de Crom, lijsttrekker

Maarten is 28 jaar en woont samen met zijn verloofde al jaren in Leiden. Niet alleen zijn verjaardag (3 oktober) is Leids, Maarten heeft ook een groot hart voor onze stad. Hij werkt bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, is groot muziekliefhebber en zit al vier jaar in de Leidse gemeenteraad. 

Als lijsttrekker wil Maarten zich inzetten voor lage lokale belastingen, genoeg parkeerplekken in jouw straat en meer betaalbare huur- en koopwoningen. 

“We moeten onze prachtige stad aantrekkelijk houden voor gewone Leidenaars. Daarom: sneller bouwen aan betaalbare woningen, belastingen omlaag en onze wijken bereikbaar met voldoende parkeerplaatsen.”

Alyssa Voorwald, #2

Alyssa (30 jaar) zit al vier jaar in de Leidse gemeenteraad en heeft daar veel bereikt voor goede jeugdzorg, de acceptatie van lhbti’ers en een vangnet voor ondernemers in coronatijd. Tijdens haar studententijd is ze van Leiden gaan houden, het is de mooiste stad van Nederland! Ze werkt in Den Haag bij de Tweede Kamerfractie van de VVD.

De komende tijd wil Alyssa zich inzetten voor betaalbare woningen voor jong en oud, bereikbare en verkeersveilige wijken, en een schone, duurzame en groene stad.  

“Thuiskomen in een betaalbare woning. Een wijk die bereikbaar is, waar kinderen veilig naar school fietsen. Een stad waar initiatieven van bewoners voor verduurzaming van harte worden aangemoedigd. Daar zet ik me voor in.”

Tom Leest, #3

Tom Leest is 44 jaar oud en woont samen met zijn gezin in Meerburg. Al langer een enthousiast raadslid, heeft hij nog bakken energie over om de komende tijd voor jou aan de slag te gaan. Hij is zelfstandig ondernemer, maar vindt daarnaast nog steeds tijd om dagen mee te lopen met Politie en Handhaving, om te zien hoe zij Leiden veilig houden.

Tom gaat zich de komende jaren inzetten voor voldoende parkeerplaatsen, een stad waar je je veilig voelt en schone en goed onderhouden straten.

“Ik wil mij inzetten voor een schoon, groen en veilig Leiden! Vergroenen waar het kan, met behoud van voldoende parkeerplaatsen. Investeren in schone en goed onderhouden straten. Aanpakken van (verkeers)onveilige plekken.”

Christiaan Mulder , #4

Christiaan is 27 jaar oud en woont samen met zijn vriend in Leiden. Hij werkt bij het Ministerie van Financiën en houdt van surfen. Hij is de hoogste nieuwkomer op de Leidse VVD-lijst en dat is niet voor niets!

Christiaan gaat zich in de gemeenteraad inzetten voor lagere lokale belastingen, investeringen in veiligheid en genoeg parkeerplekken in jouw straat. 

“De komende jaren wil ik mij inzetten voor een betaalbare stad. De gemeentelijke belastingen moeten de komende jaren niet verder stijgen. Op die manier houden we Leiden betaalbaar voor iedereen.”

Maaike van Vliet, #5

Maaike van Vliet (27) woont samen met haar vriend en kat in het Noorderkwartier. Naast haar werk in Den Haag is ze dol op sporten en trekt ze er in het weekend vaak  op uit met haar racefiets. Als duo-raadslid heeft ze zich de afgelopen tijd ingezet voor sport en onderwijs. 

Daar wil ze mee verder! De komende jaren wil Maaike zich inzetten voor meer ruimte voor sport in de stad, toegankelijk onderwijs in goede gebouwen en lage belastingen zodat jij betaalbaar in Leiden kan wonen. 

“Ik vind het belangrijk dat Leiden de fijnste stad blijft om in te wonen. Daarom wil ik mij inzetten voor meer ruimte voor sport, toegankelijk onderwijs en betaalbare belastingen.”

Arie Roest, #6

Arie Roest is 31 jaar en werkt bij de Provincie Zuid-Holland als bestuursadviseur. Oorspronkelijk komt hij uit Fryslân, maar hij is nu al jaren trotse inwoner van Leiden.

Hij draagt de Leidse ondernemers een warm hart toe, en Arie gaat zich in de gemeenteraad dan ook inzetten voor alle Leidse ondernemers, een bruisende binnenstad en schone, veilige buurten.

“Onze Leidse ondernemers hebben het door de coronacrisis heel zwaar gehad. Daarom moeten we ze alle ruimte geven en blijven ondersteunen. Zo houden we onze binnenstad levendig. Daar wil ik mij voor inzetten.”

Friso Versluijs, #7

Friso Versluijs is 52 en woont in de Vogelwijk. In het dagelijks leven is hij werkzaam bij het Ministerie van Defensie. Friso woont al zijn hele leven in Leiden en is daarom vastbesloten een bijdrage te leveren aan het welzijn van de Leidse inwoners. Hij vindt het belangrijk dat de gemeente beter gaat luisteren naar haar inwoners. 

De komende jaren wil hij in de gemeenteraad strijden voor lage lokale belastingen, voldoende woningen in de stad en groene en veilige wijken. 

“De komende jaren wil ik mij inzetten voor het behoud van groen en waar het kan uitbreiding in onze wijken.  Groen verhoogt namelijk de leefbaarheid en het aanzicht van een wijk enorm.”

Bob Scheffer, #8

Bob Scheffer is 64 en woont met zijn vrouw in de Vreewijk. Door zijn werk als adviseur in de Energietransitie weet hij veel van duurzaamheid en energie. Daarom weet hij hoe belangrijk maatwerk is: samen met de buurtbewoners ervoor zorgen dat Leiden de mooiste stad blijft om in te wonen!

Bob gaat zich in de gemeenteraad inzetten voor fijne en veilige woonwijken, een duurzame stad zonder hoge kosten, en goede zorg dichtbij huis voor elke Leidenaar. 

‘Het is enorm belangrijk dat we onze stad duurzamer te maken. Dat moeten we wel doen via haalbare en betaalbare oplossingen. Zo komt de Leidenaar niet onnodig met hoge kosten te zitten. Daar wil ik mij voor inzetten.’

Quincy Janssen, #9

Quincy Janssen is 26 jaar oud en is sinds zijn studententijd trots inwoner van Leiden. In het dagelijks leven studeert hij , organiseert hij het WK Roeien van 2024 en werkt hij bij de Eerste Kamer-fractie van de VVD. Hiernaast is hij als lid van studentenvereniging Njord niet alleen aan het roeien, maar voetbalt hij ook nog eens bij L.S.V.V. 

Als starter wil Quincy zich in de raad voor deze doelgroep inzetten, door te gaan strijden voor voldoende studentenwoningen, groene en veilige buurten, en genoeg parkeerplekken in jouw straat. 

‘De komende jaren wil ik mij inzetten voor een groen en veilig Leiden waar iedereen fijn kan wonen. Verder moeten we voldoende studentenwoningen realiseren, zodat onze Leidse studenten ook een plekje kunnen vinden.’

Tom Mentink

Tom Mentink (28 jaar) is een bekend gezicht in de Leidse sportwereld. In zijn dagelijks leven is hij werkzaam als freelance sportjournalist, hockeyt hij bij Alecto en kan je hem ook vinden bij competitiedarts in the Duke of Oz. Als Leidenaar wil hij dat de gemeentepolitiek geen ver-van-je-bed show is, maar dat alle inwoners van onze stad zich betrokken voelen. 

Tom gaat zich in de gemeenteraad inzetten voor goede sportvoorzieningen, meer groen in jouw straat en genoeg betaalbare woningen voor starters.

Stephany Kerremans, #11

Stephany is 21 jaar oud en woont in een studentenhuis in Leiden. Ze studeert Internationale Politiek en Rechtsgeleerdheid, en is daarnaast ook nog eens vrijwilliger bij Oma’s soep, waarbij ze vorig jaar als bestuurslid ouderen en jongeren in Leiden probeerde te verbinden. 

Jonita Venetiaan, #12

Nino van Moorsel, #13

Nino van Moorsel is 23 jaar oud en staat middenin het studentenleven. Naast zijn bachelor Bestuurskunde is hij zelfstandig ondernemer en werkt hij bij een klein zorgbedrijf in Leiden. Ook is hij fanatiek bestuurslid en trainer bij zijn voetbalvereniging. Nino is ook al langere tijd politiek actief en wil met zijn inzet zorgen dat het college en de gemeenteraad de verbinding met de Leidenaar weer actief op gaan zoeken. 

Mark Hamelink, #14

Dorus Dijkstra, #15

Dorus is 33 jaar oud en woont in de Pieterswijk. In zijn dagelijks leven werkt hij als proces- en projectmanager bij een bedrijf voor laadpalen van elektrische auto’s, maar is hij ook vaak te vinden in musea, zijn sportschool, of op een terrasje. Daarnaast is Dorus lange tijd actief geweest bij de JOVD. 

Dorus wil graag een bijdrage leveren aan een gemeenteraad die lef heeft en keuzes durft te maken, waarbij hij in het bijzonder een band heeft met de Leidse ondernemers en jongeren. 

Roelof Smit, #16

Joque Mulder, #17

Joris Claessens, #18

Simon Struijk, #19

Margreet van Wijk-Meijer, #20

Thijs Hemmes, #21

Juliette Gilissen-Verplancke, #22

Juliette is al twaalf jaar raadslid voor de VVD Leiden. Ze kent Leiden goed en draagt de Leidse ondernemers een warm hart toe.

Lodewijk Wisse, #23

Lodewijk woont ruim 21 jaar in Leiden en heeft zijn hart aan de stad verpand. Daarom is hij actief in het Leidse verenigingsleven. Hij komt graag in de horeca en draagt de Leidse middenstand een warm hart toe. Lodewijk is ervan overtuigd dat we samen met alle Leidenaren de stad maken tot wat ze is. Hij was lange tijd actief voor de VVD in Leiden.

Dorien Verbree, #24

Dorien is de afgelopen jaren fractievoorzitter van de Leidse VVD. Dit heeft ze met veel plezier en succes gedaan. Ook werd ze afgelopen jaar moeder van een kersverse Leidenaar.

Frederik Zevenbergen, #25

Frederik Zevenbergen was jarenlang actief voor de VVD Leiden. Inmiddels is hij gedeputeerde in de provincie Zuid-Holland, maar woont hij nog steeds met veel plezier in onze mooie stad.

Melanie Maas Geesteranus, #26

Total
0
Shares