Verkiezingsprogramma
Het verkiezingsprogramma van VVD Leiden voor de Gemeenteraads-verkiezingen van 2022 is door haar leden vastgesteld. Met nieuwe en herkenbare ideeën wil de VVD de campagne in. Wat de VVD betreft moet weer worden gekeken naar de echte problemen van de Leidenaar.
lees verder

Fractieupdate April ’24

Een update van de Leidse VVD fractie.

Tom diende amendementen in op raadsvoorstel sloopnieuwbouwproject Prinsessenbuurt.

Tom diende samen met SvL en CDA een amendement op het raadsvoorstel over een sloop-nieuwbouwproject in de Prinsessenbuurt. In Leiden is een groot tekort aan betaalbare koopwoningen. We lopen ook enorm achter in de realisatie van betaalbare koop. Dit project vormt in dat kader een kans om te werken aan (het begin van) een inhaalslag. Koopwoningen hebben als voordeel dat bewoners er vaak langer blijven wonen en daarmee ook een grotere betrokkenheid voelen met de buurt. Zeker omdat eerdere voorstellen voor meer betaalbare koop het niet haalden, zijn we als Leidse VVD blij dat het amendement op raadsbrede steun kon rekenen

Tom diende samen met het CDA nog een amendement in op hetzelfde raadsvoorstel om ook in het ‘vrije sector’ (dure) segment in te zetten op koop, met name kleinere woningen voor senioren. Hiermee wordt de doorstroming bevorderd en krijgen starters een betere kans op de woningmarkt. Ook dit amendement is aangenomen.

Total
0
Shares