Verkiezingsprogramma
Het verkiezingsprogramma van VVD Leiden voor de Gemeenteraads-verkiezingen van 2022 is door haar leden vastgesteld. Met nieuwe en herkenbare ideeën wil de VVD de campagne in. Wat de VVD betreft moet weer worden gekeken naar de echte problemen van de Leidenaar.
lees verder

Fractieupdate December ’23

Een update van de Leidse VVD fractie.

Maaike stelde vragen aan het College over kritiek op nieuwe sporthal.

Maaike heeft technische vragen gesteld over de onvrede bij veel sportclubs over de nieuwe sporthal.

Om een paar klachten te noemen: het gebruik van de nieuwe hal is duur, sporters vinden het erg sfeerloos, er is weinig ruimte voor maatwerk, en qua ruimte zijn de clubs er weinig mee opgeschoten. Dit geldt zowel voor de ‘gewone’ breedtesportclubs, als ook voor de topsportclubs zoals ZZ Leiden. Voor de VVD heeft altijd voorop gestaan dat de hal er in eerste instantie moet zijn voor de sporters en de verenigingen. Sport is meer dan een uurtje trainen. Er moet ook ruimte zijn voor vrijwilligers, supporters, clubuitingen, op- en afbouwen van materialen, maatwerk en begrip voor jarenlang opgebouwde gebruiken binnen de club.

En waar het College de onvrede van de clubs afdoet met de opmerkingen dat ze er gewoon even aan moeten wennen, vindt de VVD dat er maanden na de oplevering van het complex meer aan de hand is dan wat onwennigheid. De gemeente moet de sport daadwerkelijk op één gaan zetten in de nieuwe hal.

De gestelde vragen aan het College.
Total
0
Shares