Verkiezingsprogramma
Het verkiezingsprogramma van VVD Leiden voor de Gemeenteraads-verkiezingen van 2022 is door haar leden vastgesteld. Met nieuwe en herkenbare ideeën wil de VVD de campagne in. Wat de VVD betreft moet weer worden gekeken naar de echte problemen van de Leidenaar.
lees verder

Fractieupdate December ’23

Een update van de Leidse VVD fractie.

Tom en Bob zetten zich in voor betere woningmarktregulering in Leiden.

Tom en Bob hadden voor de laatste raadsvergadering van 2023 een kluif aan het onderwerp: woningmarktregulering. Op dit onderwerp is de Leidse VVD gekomen met een aantal voorstellen, onder meer over maatwerk bij opkoopbescherming en quota voor verkamering.

Daarnaast werd samen met Studenten voor Leiden een voorstel ingediend over de uitbreiding van het ‘kernwinkelgebied’ waar 100% verkamering is toegestaan en met de ChristenUnie om studenten in (te sluiten) illegaal verkamerde panden langer de tijd te geven om alternatieve woonruimte te vinden. Na een goed inhoudelijk debat kregen deze voorstellen helaas geen meerderheid. De VVD heeft uiteindelijk wel voor het pakket woningmarktregulering gestemd, omdat het kansen biedt om misstanden op de woningmarkt aan te pakken en (meer) maatwerk voor verkamering.

Total
0
Shares