Verkiezingsprogramma
Het verkiezingsprogramma van VVD Leiden voor de Gemeenteraads-verkiezingen van 2022 is door haar leden vastgesteld. Met nieuwe en herkenbare ideeën wil de VVD de campagne in. Wat de VVD betreft moet weer worden gekeken naar de echte problemen van de Leidenaar.
lees verder

Fractieupdate Januari ’24

Een update van de Leidse VVD fractie.

Motie Alyssa bij ‘Herijking programma Leiden Inclusief 2023-2025’.

Alyssa diende samen met CU een motie in bij ‘Herijking programma Leiden Inclusief 2023-2025’ om juist in te zetten op niet gelijkgestemden. Uit het onderzoek ‘ervaren acceptatie, veiligheidsbeleving en welzijn van LHBTIQ+ personen in Leiden 2023 blijkt dat maar liefst een kwart van de geïnterviewden zich soms oncomfortabel of zelfs onveilig voelt op straat, en in meer dan de helft van alle gevallen discriminatie op straat plaatsvindt.

De motie roept o.a. op om bij nadere uitwerking van het programma Leiden Inclusief ook in te zetten op het bereiken van personen wie betrokken zijn bij discriminerende of racistische uitingen, waarbij in ieder geval wordt ingezet op het creëren van bewustwording over de gevolgen van deze uitingen. De motie haalde helaas geen meerderheid.

Total
0
Shares