Verkiezingsprogramma
Het verkiezingsprogramma van VVD Leiden voor de Gemeenteraads-verkiezingen van 2022 is door haar leden vastgesteld. Met nieuwe en herkenbare ideeën wil de VVD de campagne in. Wat de VVD betreft moet weer worden gekeken naar de echte problemen van de Leidenaar.
lees verder

Frederik Zevenbergen nieuwe VVD-gedeputeerde Zuid-Holland

De VVD-fractie in Zuid-Holland draagt Frederik Zevenbergen voor als nieuwe gedeputeerde. De 49-jarige Leidenaar volgt Floor Vermeulen op, die is voorgedragen als burgemeester van Wageningen. In het college krijgt Zevenbergen een brede portefeuille met onder andere Verkeer en Vervoer.

Zevenbergen heeft ruime ervaring in de lokale en provinciale politiek. Op dit moment is hij Provinciale Statenlid namens de VVD. Eerder was hij jarenlang lid van de gemeenteraad in Leiden, waarvan de laatste periode als fractievoorzitter. Hij heeft zijn politieke carrière altijd gecombineerd met leidinggevende functies in het bedrijfsleven.

“Ik ben een geboren en getogen Zuid-Hollander en heb echt hart voor onze provincie”, zegt Zevenbergen. “Het is een grote eer om voor deze mooie functie te worden voorgedragen. Ik wil een verbinder zijn en ga mij keihard inzetten voor alle inwoners van Zuid-Holland.”

In de VVD-Statenfractie wordt Zevenbergen opgevolgd door Jeroen van Dijken.

Reacties VVD Zuid-Holland

VVD-fractievoorzitter Erwin Hoogland: “De aanstelling van Frederik is bijzonder goed nieuws voor het college van Gedeputeerde Staten. Dat wordt versterkt met een bonk Leidse politieke ervaring.”

VVD-gedeputeerde Jeannette Baljeu: “Het is heel mooi dat we met Frederik het VVD-team in het college weer compleet hebben. Ik kijk uit naar onze samenwerking.”

Regiobestuur VVD Zuid-Holland: “Wij verwelkomen Frederik graag als nieuwe gedeputeerde. De VVD en Zuid-Holland krijgen er een bevlogen bestuurder bij met ruime politieke ervaring. Wij wensen hem veel succes en plezier.”

Ook het bestuur van VVD Leiden wil Frederik van harte feliciteren met zijn benoeming!

Total
0
Shares