Verkiezingsprogramma
Het verkiezingsprogramma van VVD Leiden voor de Gemeenteraads-verkiezingen van 2022 is door haar leden vastgesteld. Met nieuwe en herkenbare ideeën wil de VVD de campagne in. Wat de VVD betreft moet weer worden gekeken naar de echte problemen van de Leidenaar.
lees verder

Gebrek aan lef over Roomburgerpark kost Leidenaar ruim 160.000 euro

Na jarenlange discussie moest deze zomer eindelijk duidelijk worden of de Leidse hockeyclub Roomburg het langverwachte extra veld in het Roomburgerpark zou krijgen. Helaas is het inmiddels november en wachten wij, de club en de stad nog steeds op de beloofde duidelijkheid. Na een bewogen discussie in de gemeenteraad durfden de linkse coalitiepartijen wederom geen keuze te maken en dus werd het zoveelste onderzoek naar de haalbaarheid van een extra veld gestart. Deze week werd bekend wat dit extra onderzoek gaat kosten: 160.000 euro. Het gebrek aan lef van de coalitiepartijen op dit slepende dossier kost de Leidenaar dus nog eens ruim anderhalve ton.

L.H.C. Roomburg wacht al jarenlang op extra hockeyvelden, maar niet iedereen zit te wachten op extra ruimte voor sport in het Roomburgerpark. In de afgelopen jaren is de polarisatie tussen de voor- en tegenstanders alleen maar groter geworden. Ook na een intensief traject kwamen de partijen niet nader tot elkaar. Het was daarom aan de gemeenteraad om te doen waar zij voor is: keuzes maken. Komt het extra veld er, of niet?

Juist zulke lastige dossiers vragen om daadkrachtig bestuur. De praktijk leert dat niet iedereen het altijd met elkaar eens kan worden. De keuzes zijn soms moeilijk en er zullen mensen teleurgesteld of zelfs boos zijn, ongeacht het besluit. Maar ook moeilijke keuzes moeten gemaakt worden. Helaas geeft de linkse coalitie op dit dossier wederom niet thuis. Zij schuiven hun gebrek aan daadkracht af op de Leidenaar om extra tijd voor zichzelf te kopen. Er moet nu nog eens ruim 160.000 euro worden uitgegeven, zonder de garantie dat het extra veld er daarna ook echt komt. Want ook dát kon nog niet worden toegezegd. De enige keuze die is gemaakt, is de keuze om nog meer geld uit te geven.

Precies een jaar later wordt straks dezelfde keuze nogmaals aan de Leidse Gemeenteraad voorgelegd. Er zullen nog steeds voor- en tegenstanders zijn en de keuze zal niet makkelijker worden. De VVD roept daarom de partijen in de gemeenteraad op om nú te durven kiezen: ben je voor of tegen een extra veld? Dat geeft niet alleen de hockeyers duidelijkheid, het bespaart de Leidse belastingbetaler ook nog eens een heleboel geld. Als het aan de VVD ligt, wordt er nu met volle overtuiging voor de sport gekozen. Wij hopen dat meer partijen volgen.

Maaike van Vliet
Duoraadslid VVD Leiden

Total
0
Shares