Verkiezingsprogramma
Het verkiezingsprogramma van VVD Leiden voor de Gemeenteraads-verkiezingen van 2022 is door haar leden vastgesteld. Met nieuwe en herkenbare ideeën wil de VVD de campagne in. Wat de VVD betreft moet weer worden gekeken naar de echte problemen van de Leidenaar.
lees verder

Internationale Basisschool: onrealistisch prestigeproject van links stadsbestuur

De VVD en het CDA willen een streep door de plannen van het stadsbestuur om een internationale basisschool te bouwen. Afgelopen zomer bleek dat wethouder Dirkse (D66) nog eens miljoenen euro’s extra nodig heeft om alle Leidse scholen de komende twaalf jaar te onderhouden. Elke euro belastinggeld dus goed worden gebruikt om dit tekort te dekken. Toch kiest het linkse bestuur ervoor om miljoenen uit te geven aan een nieuwe internationale bassischool. Onverantwoord wat de VVD en het CDA betreft.

Stadsbestuur komt nu al miljoenen te kort voor onderhoud scholen
Duo-raadslid van Vliet (VVD): “Het enorme bedrag dat PvdA, GroenLinks en D66 voor deze school willen uittrekken, kan beter worden gebruikt om de bestaande Leidse scholen van goede schoolgebouwen te voorzien. Door de tekorten zitten leerlingen soms veel te lang in noodlokalen. Het is niet uit te leggen dat het stadsbestuur liever een internationale school bouwt dan die problemen op te lossen.”
 
Koester internationaal karakter van Leiden maar belicht alle kanten  
CDA’er Tobias Sandoval Garcia, ook duo-raadslid, benadrukt dat het internationale karakter van de stad een groot goed is. Sandoval Garcia: “Onze internationale blik levert werk op. Tegelijkertijd betekent dit niet dat alles moet wijken voor de expat en verdere internationalisering vanzelfsprekend is. Je ziet bijvoorbeeld dat expats en buitenlandse studenten een negatief effect hebben op de Leidse woningmarkt. Daarnaast is sterk de vraag of de sociale samenhang in een stad wordt bevorderd met meer internationalisering.”
 
Niet getreurd: in Leiderdorp, Voorschoten en Oegstgeest is ook internationaal onderwijs
Van Vliet: “Momenteel zijn er al zo’n 6 tot 7 scholen op fietsafstand van Leiden te noemen waar internationals terecht kunnen. Op andere scholen wordt tweetalig onderwijs gegeven. Voldoende alternatieven dus voor de kinderen van expats wie in onze regio willen werken en wonen.” Sandoval Garcia: “Het is algemeen bekend dat kleine scholen veel moeite hebben om te overleven. Ook in steden. En wat doen we in de Leidse regio? We creëren er twee; één in Leiderdorp en één in Leiden.
 
Van Vliet en Sandoval Garcia vinden het daarom de hoogste tijd om dit project te stoppen. Van Vliet: “Deze school is wéér een voorbeeld van een prestigeproject waar dit stadsbestuur koste was kost mee door wil gaan, zelfs na de zoveelste tegenvaller.” Sandoval Garcia: “Onbegrijpelijk dat het College in dit dure plan blijft geloven. Kinderen en jongeren zitten straks onnodig in verouderde lokalen dankzij onderwijspartij D66!”
 
Dit artikel is ook verschenen in het Leids Nieuwsblad van 17 december 2020.

Total
0
Shares