Verkiezingsprogramma
Het verkiezingsprogramma van VVD Leiden voor de Gemeenteraads-verkiezingen van 2022 is door haar leden vastgesteld. Met nieuwe en herkenbare ideeën wil de VVD de campagne in. Wat de VVD betreft moet weer worden gekeken naar de echte problemen van de Leidenaar.
lees verder

Loket voor uitgeprocedeerden in Leiden geeft valse hoop

Tegen de afspraken in wil het Leidse College op eigen initiatief een loket in Leiden openen voor ongedocumenteerden. Hierdoor zullen mensen vaker kiezen voor illegaliteit en niet kiezen voor de landelijke, duurzame en bestendige oplossingen bij de LVV’s. Raadslid Alyssa Voorwald lichtte dit bij Sleutelstad toe.

Een loket voor uitgeprocedeerden in Leiden geeft valse hoop. 

Vluchtelingen die meerdere malen van de rechter te horen hebben gekregen dat zij niet in Nederland mogen blijven worden opgevangen in landelijke opvanglocaties, de LVV’s. In deze opvanglocaties krijgen ongedocumenteerden de nodige hulp, zoals zorg of juridische bijstand en wordt gewerkt aan vertrek. Tegen de afspraken in wil het College nu op eigen initiatief een loket in Leiden openen voor ongedocumenteerden. Hierdoor zullen mensen vaker kiezen voor illegaliteit en niet kiezen voor de landelijke, duurzame en bestendige oplossingen bij de LVV’s. Raadslid Alyssa Voorwald lichtte dit gisteravond bij Sleutelstad toe. 

De VVD Leiden is van mening dat het eerlijker en passender is om ongedocumenteerden in de georganiseerde landelijke locaties op te vangen waar zij al aanspraak kunnen maken op de nodige hulp. Ook wordt ongedocumenteerden daarmee geen valse hoop meer gegeven in Leiden. De VVD Leiden zal daarom vanavond een motie indienen tegen dit voorstel.

Bekijk het hele interview bij Sleutelstad hier.

Total
0
Shares