Verkiezingsprogramma
Het verkiezingsprogramma van VVD Leiden voor de Gemeenteraads-verkiezingen van 2022 is door haar leden vastgesteld. Met nieuwe en herkenbare ideeën wil de VVD de campagne in. Wat de VVD betreft moet weer worden gekeken naar de echte problemen van de Leidenaar.
lees verder

Meer ruimte voor de Leidse sportverenigingen

In de komende jaren worden er twee mooie nieuwe sporthallen in Leiden gebouwd. Er wordt zo geïnvesteerd in onder andere schaatsen, zwemmen, turnen, tafeltennis en basketbal. Helaas was er in de eerste plannen weinig ruimte voor de sportverenigingen. Terwijl deze verenigingen juist zo belangrijk zijn voor de Leidse sport. Dankzij twee moties van de VVD komt er meer ruimte voor de verenigingen in de nieuwe sportcomplexen.

Sporten is gezond. Maar, sporten is ook heel erg leuk. Sportverenigingen zorgen er niet alleen voor dat Leidenaren kunnen sporten, de verenigingen zorgen ook voor een plek waar activiteiten worden georganiseerd, ouders achter de bar staan, families langs de kant staan en waar vriendschappen ontstaan tijdens de derde helft. Ook zijn sportverenigingen onmisbaar voor het trainen van de Olympisch Kampioenen van morgen. Topsporters als Kjeld Nuis hadden nooit zo groot kunnen worden zonder zijn vereniging.

Het is daarom belangrijk dat Leidse sportverenigingen de ruimte krijgen. Zeker na alle bezorgde berichten vanuit de Leidse sport. De verenigingen waren bang dat de gemeente het belang van de verenigingen was vergeten. De VVD begrijpt hun zorgen en heeft daarom het college via twee moties opgeroepen meer ruimte te bieden aan Gymsport Leiden in de nieuwe sporthal. De hele Raad heeft met deze moties ingestemd. Ook is de VVD blij dat ZVL-1886 dankzij een rondvraag, mede ingediend met Partij Sleutelstad, het CDA, SP en Partij van de Dieren, alsnog een plek voor hun eigen clubruimte krijgt.

De komende maanden staan er nog veel sportonderwerpen op de Raadsagenda. De VVD blijft zich inzetten voor de Leidse Sportverenigingen. Dankzij hen blijft Leiden gezond en sportief, en worden de topsporters van morgen opgeleid.

Total
0
Shares