Verkiezingsprogramma
Het verkiezingsprogramma van VVD Leiden voor de Gemeenteraads-verkiezingen van 2022 is door haar leden vastgesteld. Met nieuwe en herkenbare ideeën wil de VVD de campagne in. Wat de VVD betreft moet weer worden gekeken naar de echte problemen van de Leidenaar.
lees verder

Nog meer vertraging dreigt voor zwembad De Vliet door te hoge ambities

Al jarenlang wacht zwembad De Vliet op de renovatie van het zwembad. Toch werd de noodzakelijke renovatie steeds weer uitgesteld. En nu gaat het mogelijk nog langer duren. De aanbesteding van de nieuwe ijshal en het binnenbad aan De Vliet loopt namelijk vertraging op, doordat er geen aannemer voor de huidige plannen kan worden gevonden. Het Leidse college beraadt zich nu over de te nemen vervolgstappen. VVD Leiden wil niet wachten op de nieuwe plannen, en roept het college op om zo snel mogelijk te starten met de renovatie van buitenbad De Vliet. 

Duoraadslid Maaike van Vliet dient daarom vooruitlopend op het collegebesluit een voorstel in, waarin zij oproept om ongeacht de nieuwe plannen voor de nieuwbouw alvast te starten met de renovatie van het buitenbad. Dit staat namelijk in principe los van de vertraagde aanbesteding. Zij wil niet dat De Vliet weer de dupe wordt door de continue stapeling van ambities van dit college, waardoor de renovatie al meerdere keren is uitgesteld. “Dit uitstel is de zoveelste tegenvaller voor het zwembad, het wordt tijd dat zij eindelijk het mooie zwembad krijgen waar ze al zo lang op moeten wachten.” 

In deze oververhitte bouwmarkt durven aannemers grote projecten als de nieuwbouw van de ijshal en het binnenbad niet altijd aan te gaan. Zeker niet als zij verantwoordelijk worden gehouden voor de risico’s voor onderhoud en energie, én het beschikbare budget niet toereikend lijkt te zijn voor de ambitieuze plannen. Het Leidse college zal nu moeten kiezen. VVD Leiden hoopt dat het college keuzes durft te maken binnen de lange lijst van ambities. Wat betreft de VVD staat daarbij de keuze voor de zwemmers aan De Vliet voorop. Na zo lang wachten, kan de gemeente hen niet nog eens teleurstellen.

Total
0
Shares