Verkiezingsprogramma
Het verkiezingsprogramma van VVD Leiden voor de Gemeenteraads-verkiezingen van 2022 is door haar leden vastgesteld. Met nieuwe en herkenbare ideeën wil de VVD de campagne in. Wat de VVD betreft moet weer worden gekeken naar de echte problemen van de Leidenaar.
lees verder

Ons standpunt over het Roomburgerpark

Op 15, 16 en 17 maart kan Leiden een stem uitbrengen op het referendum over de toekomst van het Roomburgerpark. De VVD Leiden is geen voorstander van dit referendum. Het lijkt vooral een extra instrument van de tegenstanders om ervoor te zorgen dat er geen extra ruimte voor sport wordt gerealiseerd. En waarom mag iemand in de Merenwijk of de Stevenshof bepalen hoe een park in de Professorenwijk eruitziet?

Wij brengen daarom geen stemadvies uit. Wel willen wij nog eens benadrukken waar de VVD op inzet bij de discussie over de toekomst van het Roomburgerpark.

Meer ruimte voor sport.

L.H.C. Roomburg wacht al ruim 10 jaar op extra ruimte. Die ruimte hebben zij ontzettend hard nodig door het toenemend aantal leden. Afgelopen jaren hebben zij helaas vooral jeugdleden moeten teleurstellen door wachtlijsten. Het wordt daarom tijd dat de toegezegde extra sportruimte er eindelijk komt, voor de hockey- én tennisvereniging. Zo zorgen we ervoor dat zoveel mogelijk Leidenaren kunnen sporten.

Zuinig omgaan met belastinggeld.

De alsmaar voortslepende discussie heeft tot een enorm duur plan geleid waarbij voor miljoenen euro’s aan compromissen is gesloten. En nog steeds heeft het de betrokken niet bij elkaar gekregen, maar juist gezorgd voor nog meer verdeling. Juist in deze tijd is het belangrijk dat de gemeente zuinig omgaat met ons belastinggeld. Wat de VVD betreft wordt daarom alleen extra sportruimte gerealiseerd, en worden alle andere extra’s uit het plan gehaald.

Durf te kiezen.

De jarenlange discussie over de toekomst van het Roomburgerpark heeft tot een enorme tweedeling in de wijk geleid. Het is zelfs zo erg dat buurtgenoten bang zijn hun mening te uiten, uit angst voor hele vervelende reacties. De stad besturen vraagt soms om het nemen van moeilijke keuzes. De VVD roept de linkse coalitiepartijen D66, GroenLinks en PvdA daarom op om straks eindelijk wél een keuze te maken. Zo kan de rust snel weer terugkeren in de wijk.

Voor vragen over ons standpunt kun je een mailtje sturen naar ons duo-Raadslid Maaike van Vliet.

m.van.vliet@gemeenteraadleiden.nl

Total
0
Shares