Verkiezingsprogramma
Het verkiezingsprogramma van VVD Leiden voor de Gemeenteraads-verkiezingen van 2022 is door haar leden vastgesteld. Met nieuwe en herkenbare ideeën wil de VVD de campagne in. Wat de VVD betreft moet weer worden gekeken naar de echte problemen van de Leidenaar.
lees verder

Plannen autoluwe binnenstad zijn te kostbaar

In plaats van file door de autoluwe binnenstad, lagere belasting op de deurmat.

Een aantal straten in het centrum autoluw maken zodat de stad aantrekkelijker wordt? Goed plan! De hele binnenstad autoluw maken, zoals de plannen van dit College? Dat moeten we niet willen.

Het invoeren van de autoluwe binnenstad is ontzettend kostbaar. De volgende fase kost maar liefst 16 miljoen euro. En dat is niet alles. De autoluwe binnenstad heeft een groot effect op de drukte van kruispunten en wegen rondom het centrum van Leiden. Om de stad autoluw te maken, moet er dus ook nog eens veel geld worden geïnvesteerd in het aanpakken van wegen buiten het centrum. Anders staat de stad straks permanent in de file.

De VVD vindt het prijskaartje voor de autoluwe binnenstad veel te hoog. De financiële basis van de gemeente moet op orde worden gebracht en de belastingen voor inwoners moeten omlaag. Daarom stellen wij voor om de autoluwe binnenstad stop te zetten.

Total
0
Shares