Verkiezingsprogramma
Het verkiezingsprogramma van VVD Leiden voor de Gemeenteraads-verkiezingen van 2022 is door haar leden vastgesteld. Met nieuwe en herkenbare ideeën wil de VVD de campagne in. Wat de VVD betreft moet weer worden gekeken naar de echte problemen van de Leidenaar.
lees verder

‘Te weinig kinderen in Leiden halen hun BMR en DKTP prikken.’

Er zijn te weinig kinderen in Leiden die hun prikken (BMR en DKTP) halen. Hierdoor bestaat er een grotere kans dat een van deze ziektes uitbreekt, zoals bijvoorbeeld mazelen. Een gevaar voor de gezondheid van onze Leidse inwoners. 

Onze wens? De vaccinatiegraad weer naar 95% brengen. Daarom pleitte raadslid Alyssa Voorwald voor het starten van een lokale vaccinatie-alliantie (een overleg met jeugdartsen en –verpleegkundigen, huisartsen, doktersassistenten, apothekers, verloskundigen, kinderdagverblijven, scholen en communicatiedeskundigen), betere en uitgebreidere voorlichting en actievere communicatie vanuit de Gemeente. 

Aan de eerste wens wilde Wethouder Damen nog niet tegemoetkomen. Zij zal de vaccinatiealliantie pas starten als Leiden over 1 jaar nog steeds niet op het adviesniveau zit. Wel gaat ze dankzij de oproep van de VVD alles op alles zetten om de vaccinatiegraad in Leiden omhoog te krijgen. 

In afwachting van het komende jaar hoopt VVD Leiden tevens op een (landelijke) vaccinatieplicht bij kinderopvang en peuterspeelzalen. Wij zouden die van harte ondersteunen, omdat het de veiligheid van de Leidenaar vergroot.

Total
0
Shares