Verkiezingsprogramma
Het verkiezingsprogramma van VVD Leiden voor de Gemeenteraads-verkiezingen van 2022 is door haar leden vastgesteld. Met nieuwe en herkenbare ideeën wil de VVD de campagne in. Wat de VVD betreft moet weer worden gekeken naar de echte problemen van de Leidenaar.
lees verder

Tom Leest

Raadslid

Introductie

Ik ben Tom Leest, 46 jaar en ik woon alweer tien jaar met veel plezier, samen met mijn vrouw en drie kinderen in de wijk Meerburg. Ik ben zelfstandig ondernemer, mede-oprichter van bureau Polisens en werk vooral als omgevingsmanager voor infraprojecten. Daarnaast train en begeleid ik regelmatig ondernemingsraden en treed ik op als gespreksleider of voorzitter.

Ik heb me ingezet voor een stad, waar iedereen zich veilig voelt en waar geen middelen worden geschuwd om onveilige plekken en situaties aan te pakken. De vorige termijn heb ik daarnaast gepleit voor een effectieve aanpak van ergernissen die veel Leidenaars ervaren, zoals overlast door zwerfvuil, overvolle afvalcontainers en hondenpoep. Deze periode hamer ik als woordvoerder wonen vooral op méér betaalbare koopwoningen (liefst met parkeerplaats), waar in Leiden een grote behoefte aan is.

Portefeuilles 

  • Bouwen
  • Wonen
  • Omgevingswet

Commissie

  • Lid commissie Stedelijke Ontwikkeling

Waar ik binnen mijn portefeuille trots op ben

Ik ben trots op die momenten dat ik als raadslid iets kan betekenen voor bewoners, al was het maar door simpelweg aandacht te vragen voor de problemen die zij ervaren in de stad. twee concrete voorbeelden:  dankzij een aangenomen voorstel van de VVD is er nu een bedelverbod in het stationsgebied en centrum, waardoor de overlast die veel bewoners en bezoekers ervaren beter kan worden bestreden door politie en handhaving. Daarnaast heb ik onlangs met een voorstel kunnen voorkomen dat een ondernemer (bootjesverhuur) zijn plek aan de kade moest verlaten als gevolg van een woningbouwproject. 

De bouw van meer (betaalbare) koopwoningen is een zaak van lange adem, maar hier probeer ik samen met andere partijen op te sturen. Zo is raadsbreed een ambitie op dit vlak vastgesteld. Daarnaast heb ik met succes gepleit voor een snelle doorstart van een groot woningbouwproject op het Werninkterrein, dat lange tijd in de ijskast dreigde te belanden.

De uitdagingen voor de stad binnen mijn portefeuille

Het is een enorme uitdaging om woningen te blijven bouwen en hierin niet te verslappen. Die zijn hard nodig omdat steeds meer mensen een woning zoeken in onze stad. Tegelijkertijd is er weinig ruimte om te bouwen in Leiden, en hebben veel Leidenaars liever geen hoge flat in hun achtertuin.

Mijn lievelingsplek in Leiden

Park Matilo: een heerlijke plek om met de kinderen heen te gaan, inmiddels Unesco werelderfgoed en bij mij om de hoek!

Contact

Total
0
Shares