Verkiezingsprogramma
Het verkiezingsprogramma van VVD Leiden voor de Gemeenteraads-verkiezingen van 2022 is door haar leden vastgesteld. Met nieuwe en herkenbare ideeën wil de VVD de campagne in. Wat de VVD betreft moet weer worden gekeken naar de echte problemen van de Leidenaar.
lees verder

Tom Leest

Wie ben je

Ik ben Tom Leest, 44 jaar en ik woon alweer acht jaar met veel plezier, samen met mijn vrouw en drie kinderen in de wijk Meerburg. Ik ben zelfstandig ondernemer en werk vooral als omgevingsmanager voor infraprojecten. Daarnaast train en begeleid regelmatig ondernemingsraden of andere teams.

Welke portefeuille heb je? 

Veiligheid en omgevingskwaliteit (openbare ruimte)

Waar heb jij je de afgelopen jaren hard voor gemaakt?

Ik heb me ingezet voor een stad, waar iedereen zich veilig voelt en waar geen middelen worden geschuwd om onveilige plekken en situaties aan te pakken. Ik heb in de afgelopen periode daarnaast gepleit voor een effectieve aanpak van ergernissen die veel Leidenaars ervaren, zoals overlast door zwerfvuil, overvolle afvalcontainers en hondenpoep. 

Op welk resultaat binnen je portefeuille ben je trots? 

Ik ben trots op die momenten dat ik als raadslid iets kan betekenen voor bewoners, al was het maar door simpelweg aandacht te vragen voor de problemen die zij ervaren in de stad. Een concreet voorbeeld:  dankzij een aangenomen voorstel van de VVD is er nu een bedelverbod in het stationsgebied en centrum. Hierdoor kan de overlast die veel bewoners en bezoekers ervaren beter worden bestreden door politie en handhaving. 

Wat zijn de uitdagingen voor de stad binnen jouw portefeuille? 

Het blijft een uitdaging om – met beperkte middelen – alle wijken in onze stad schoon en leefbaar te houden.

Wat is je lievelingsplek in Leiden?

Park Matilo: een heerlijke plek om met de kinderen heen te gaan, inmiddels Unesco werelderfgoed en bij mij om de hoek!

Total
0
Shares