Verkiezingsprogramma
Het verkiezingsprogramma van VVD Leiden voor de Gemeenteraads-verkiezingen van 2022 is door haar leden vastgesteld. Met nieuwe en herkenbare ideeën wil de VVD de campagne in. Wat de VVD betreft moet weer worden gekeken naar de echte problemen van de Leidenaar.
lees verder

Verkiezingsprogramma VVD Leiden 2022-2026

Het verkiezingsprogramma van VVD Leiden voor de Gemeenteraadsverkiezingen van 2022 is door haar leden vastgesteld. Met nieuwe en herkenbare ideeën wil de VVD de campagne in. Wat de VVD betreft moet weer worden gekeken naar de echte problemen van de Leidenaar. Met het nieuwe verkiezingsprogramma laat de VVD duidelijk zien dat zij andere keuzes wil maken voor de toekomst van onze stad dan dat de afgelopen vier jaar zijn gemaakt.

De VVD kiest in haar programma voor een fijne, betaalbare en veilige stad om in te wonen, werken en leven. Volgens de liberalen is dit niet altijd meer vanzelfsprekend. De VVD is daarom kritisch op het beleid van de afgelopen vier jaar. De gemeentekas is leeg, terwijl de belastingen voor de Leidenaar nog nooit zo hoog zijn geweest. Een betaalbaar huis lijkt steeds verder weg. De bereikbaarheid van Leidse wijken staat enorm onder druk en Leidse ondernemers voelen zich steeds minder welkom. Ondertussen hebben Leidenaars het gevoel dat er niet meer naar hen geluisterd wordt.

Lijsttrekker Maarten de Crom:

“De VVD wil laten zien dat prettig wonen, werken en leven in de mooiste stad van Nederland voor iedereen mogelijk moet zijn. Dat jouw mening als inwoner of ondernemer er toe doet, ook als je niet hetzelfde wereldbeeld hebt als de partijen (D66, GroenLinks en PvdA) die de afgelopen jaren de stad hebben bestuurd.”

Om dat te bereiken, worden diverse voorstellen gedaan. Zo vindt de VVD dat de lastenverzwaringen van de afgelopen jaren moeten worden gestopt. Zij willen dat er weer verstandig wordt omgegaan met belastinggeld, in plaats van dit geld uit te geven aan goudgerande plannen waar de gewone Leidenaar niet op zit te wachten. Ook benadrukt de VVD dat de Leidse autobezitter geen melkkoe mag zijn. Zij willen dat parkeren voor inwoners weer betaalbaar wordt. Verder zetten de liberalen in op de bouw van meer koopwoningen, willen zij aan de slag met een stad waar je sneller van A naar B kunt reizen, waar schone en veilige straten een prioriteit zijn en waar ondernemers de ruimte krijgen om een bedrijf te starten en banen te creëren.

De Crom:

“De komende verkiezingen gaan om de toekomst van de stad. Er is echt een koerswijziging nodig om Leiden aantrekkelijk te houden voor gewone Leidenaar. We moeten zonder taboes kijken naar de toekomst van onze compacte, maar alsmaar groeiende stad. We moeten groter durven denken, maar tegelijkertijd het karakter van Leiden behouden. Zo willen wij in de Oostvlietpolder het groenste woon-werkgebied van Leiden creëren. Dit zorgt voor meer betaalbare huizen en banen voor Leidenaars. Tegelijkertijd houden we ruimte voor groene leefruimte in de rest van de stad.”

Bestuursvoorzitter Jantine de Haan:

“Ik ben ontzettend trots dat we echt samen met de leden en Leidenaren dit programma hebben gemaakt. Wij vinden het belangrijk dat de gemeente aandacht heeft voor de dingen waar je dagelijks tegenaan loopt. Juist daarom vinden wij dat wijken goed worden onderhouden en overlast zo snel mogelijk wordt aangepakt. Ook willen we dat Leiden niet alleen veilig is, maar dat Leidenaren zich ook veilig blijven voelen.”

Het hele programma lees je hier

Total
0
Shares