Verkiezingsprogramma
Het verkiezingsprogramma van VVD Leiden voor de Gemeenteraads-verkiezingen van 2022 is door haar leden vastgesteld. Met nieuwe en herkenbare ideeën wil de VVD de campagne in. Wat de VVD betreft moet weer worden gekeken naar de echte problemen van de Leidenaar.
lees verder

Vraagtekens VVD terecht: pilot kamerverhuur door bijstandsontvangers in strijd met landelijk beleid

De VVD Leiden plaatsten samen met de VVD Tweede Kamerfractie al eerder vraagtekens bij de aangekondigde pilot om bijstandsontvangers bij te laten verdienen door kamers te verhuren aan studenten. Zojuist is bekend geworden naar aanleiding van Kamervragen door de VVD Tweede Kamerfractie dat de Leidse pilot in strijd is met de Participatiewet. De staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft wel meer bedenkingen bij het plan van het Leidse college en maakt gehakt van de pilot. Daarop heeft de gemeente Leiden besloten af te zien van de pilot, zo is te lezen in de antwoorden van de staatssecretaris. Wat de VVD Leiden betreft een verstandig besluit, want zoals wij eerder aangaven leek de pilot gebaseerd op gegoochel met geldende wet- en regelgeving. 


Dubbel pijnlijk is het echter wel dat de Leidse gemeenteraad tot gisteren hier nog niet over geïnformeerd was. Het onderwerp stond zelfs nog op de agenda voor aankomende donderdag. Het is te hopen dat dit college in de toekomst komt met doordachte plannen die wel werken. Het is namelijk hard nodig dat er wordt gezorgd voor meer studentenhuisvesting en dat meer bijstandsgerechtigden aan het werk worden geholpen.

Total
0
Shares