Verkiezingsprogramma
Het verkiezingsprogramma van VVD Leiden voor de Gemeenteraads-verkiezingen van 2022 is door haar leden vastgesteld. Met nieuwe en herkenbare ideeën wil de VVD de campagne in. Wat de VVD betreft moet weer worden gekeken naar de echte problemen van de Leidenaar.
lees verder

Vrij Leids

De Leidse VVD staat natuurlijk juist nu nog steeds open voor alle vragen, opmerkingen, zorgen en goede ideeën van Leidse inwoners en ondernemers. 

Het is inmiddels wel bekend: Leiden heeft een links stadsbestuur. D66, GroenLinks en de PvdA hebben bedacht dat ze Leiden ‘groen en sociaal’ gaan maken. Dat klinkt vriendelijk en mooi, maar de methode die wordt toegepast is wat minder aangenaam. Want de Leidenaar wordt niet gestimuleerd of uitgedaagd om bij te dragen aan de stad, maar wordt gestuurd met dwang, verboden en subsidies.

De laatste anderhalf jaar hebben we van deze sturing helaas al vele voorbeelden langs zien komen. Om er een paar te noemen:

  • Sportverenigingen mogen geen alcohol of chips meer verkopen in de sportkantine. 
  • Een parkeervergunning voor een tweede auto wordt schreeuwend duur gemaakt. 
  • Alle belastingen gaan fors omhoog, vooral voor Leidenaren met een koophuis. 
  • De gemeente onderzoekt hoe zij de voedingskeuze van Leidenaren kan beïnvloeden.
  • Parkeerplaatsen worden opgeheven, ook een elektrische auto krijgt geen extra plek.
  • Met een gesubsidieerd tuinontwerp word je verteld dat je beter een plant dan een steen in je tuin kunt hebben.
  • Cultuur is voor iedereen, en iedereen die daar geen behoefte aan heeft krijgt een cultuurcoach op zich afgestuurd.

Waar leidt deze drammerige aandrang toe? Tot een gemeente die voor jou bepaalt hoe je woont, wat je eet, hoe je je vrije tijd besteedt, hoe je tuin eruit ziet en welk vervoersmiddel je gebruikt. Kortom: hoe jij je leven inricht. De VVD houdt daar niet van. Wij geloven dat Leidenaren prima in staat zijn om zelf hun leven in te richten, zonder eerst instructie van de overheid te krijgen. Wij geloven in de kracht van Leidenaren om zelf keuzes te maken en zullen de vrijheid om dat te doen ook in 2020 blijven verdedigen.

Dorien Verbree

Fractievoorzitter VVD Leiden

Total
0
Shares