Verkiezingsprogramma
Het verkiezingsprogramma van VVD Leiden voor de Gemeenteraads-verkiezingen van 2022 is door haar leden vastgesteld. Met nieuwe en herkenbare ideeën wil de VVD de campagne in. Wat de VVD betreft moet weer worden gekeken naar de echte problemen van de Leidenaar.
lees verder

VVD blij met hulp aan Leids gezin

Goed nieuws! In Leiden wordt binnenkort gestart met het eerste ‘meeleefgezin’. Dankzij de oproep van Alyssa Voorwald om als gemeente te gaan samenwerken met Stichting MeeleefGezin, kan er passende hulp geboden worden aan gezinnen waarbij een ouder kampt met psychische (GGZ) klachten. Hierdoor kunnen kinderen thuis blijven wonen bij hun eigen ouders. De Wethouder heeft toegezegd in ieder geval met de eerste ‘match’ aan de slag te gaan en in gesprek te blijven met de stichting. De VVD hoopt dan ook dat er snel meer gezinnen kunnen worden geholpen!

Stichting MeeleefGezin biedt ondersteuning aan gezinnen met kinderen tussen de 0 en 5 jaar waarbij de ouders kampen met psychische (GGZ) klachten. Het gaat hier om ouders die graag hun kind zelf willen opvoeden, maar voor wie de opvoeding vanwege hun psychische klachten soms wel eens teveel stress oplevert of zij grip verliezen. Dankzij het meeleefgezin kan het kind thuis blijven wonen bij zijn eigen ouders. Een meeleefgezin geeft als het ware ‘het steuntje in de rug dat nodig is’ en zorgt ervoor dat kinderen geen pleeggezin nodig hebben.

Als het aan de VVD ligt, draagt Stichting MeeleefGezin bij aan een stabiele thuissituatie waarbij het kind bij de ouders kan blijven. Zowel voor de ouders, als voor het kind draagt het initiatief bij aan rust en een stabiel thuis. Bovendien past Stichting MeeleefGezin goed bij de huidige ontwikkelingen rondom de rol van de gemeente op het gebied van zorg en jeugd. Het initiatief zorgt ook voor een afname aan wachtlijsten in de zorg en de kosten zijn veel lager dan de kosten van de pleegzorg.

Total
0
Shares