Verkiezingsprogramma
Het verkiezingsprogramma van VVD Leiden voor de Gemeenteraads-verkiezingen van 2022 is door haar leden vastgesteld. Met nieuwe en herkenbare ideeën wil de VVD de campagne in. Wat de VVD betreft moet weer worden gekeken naar de echte problemen van de Leidenaar.
lees verder

VVD verzet zich tegen schandalige parkeertariefverhoging voor bewoners

De afgelopen tijd heeft de VVD van veel kanten signalen gekregen van mensen die ronduit geschokt zijn door de verhogingen van de parkeertarieven die het linkse stadsbestuur heeft doorgevoerd . Een van de emails die ons bereikte was van een inwoner van onze stad, in parkeerzone B, die een auto nodig heeft voor haar werk. Dat is op verschillende plekken in het land die slecht bereikbaar zijn per openbaar vervoer. Haar partner zit in een zelfde situatie. Zij zien zich nu geconfronteerd met een verviervoudiging, ik herhaal, een verviervoudiging van de kosten van de tweede parkeervergunning, een vergunning voor een auto die ze niet voor de lol hebben, niet als statussymbool, maar gewoon voor hun werk, omdat ze ‘m nodig hebben. Huishoudens die een auto hebben en een busje voor de zaak, de loodgieters, de schilders en ga zo maar door, die zitten in dezelfde situatie. En mochten die mensen toevallig nog een thuiswonend kind hebben, thuiswonend, voorzitter, omdat er in deze stad een ernstig woningtekort is, en die heeft ook een baan waar een auto of busje voor nodig is, dan kan volgens de nieuwe tarieven voortaan bijna het achtvoudige(!) worden betaald voor de benodigde parkeervergunning.

Alsof die prijsverhoging al niet erg genoeg was kregen de mensen die het doelwit zijn van deze exorbitante prijsverhogingen de afgelopen weken een brief van de gemeente waarin min of meer stond dat deze prijsverhoging voor hun eigen bestwil zijn. De brief, die veel mensen terecht tegen de borst heeft gestoten, stelde onomwonden dat de prijsverhoging als doel had om mensen nog een “te laten nadenken” of ze die tweede auto wel echt nodig hadden, en of ze niet beter de fiets of het OV konden nemen. Alsof de loodgieter voortaan met zijn spullen in de bus moet stappen. Of de zorgmedewerker die her en der in de regio werkt voortaan maar uren op de fiets moet zitten.

De VVD is tegen deze schandalige verhogingen van de parkeertarieven die van de automobilist de melkkoe van dit linkse stadsbestuur maken.

Total
0
Shares