Verkiezingsprogramma
Het verkiezingsprogramma van VVD Leiden voor de Gemeenteraads-verkiezingen van 2022 is door haar leden vastgesteld. Met nieuwe en herkenbare ideeën wil de VVD de campagne in. Wat de VVD betreft moet weer worden gekeken naar de echte problemen van de Leidenaar.
lees verder

Wat vond u van Leidens Ontzet 2022?

Beste inwoner,Vorige week vierde Leiden het feest der feesten: Leidens Ontzet. Dit jaar anders dan voorgaande jaren.  Omwille van de drukte en veiligheid was er deze editie meer spreiding over de stad en beperkingen voor ondernemers in de binnenstad. Vooral voor het gebied rondom de Nieuwe Rijn en de Hooglandse Kerk: bandjes waren niet meer welkom en het aantal bezoekers in de binnenstad werd beperkt. Als alternatief werd een jongerenfestival buiten de stad, in park Matilo, georganiseerd. 

Voor de VVD en D66 waren deze beperkingen van de gemeente te gortig. Raadsleden Christiaan Mulder (VVD Leiden) en Sander van Diepen (D66 Leiden) hebben een ronde gemaakt langs kroegeigenaren om te vragen hoe de ondernemers hier zelf tegenaan kijken. “Een aantal ondernemers gaf aan zich goed in de beperkingen te kunnen vinden. Anderen opperden een bandje bij het Stadhuisplein te willen plaatsen, wat nu niet meer mag. Wij vinden dat je daar ruimte voor moet bieden voor een levendig feest!”

Begin januari staat de evaluatie van Leidens Ontzet 2022 op de agenda van de gemeenteraad. Daarom zijn wij erg benieuwd naar wat de Leidenaren nu zelf van Leidens Ontzet 2022 vonden. Door middel van een korte vragenlijst vragen wij uw mening. De reacties zullen wij meenemen naar de bespreking van de evaluatie van Leidens Ontzet in de gemeenteraad en hopelijk wordt de editie van volgend jaar nog beter! 

Sander van Diepen (D66 Leiden)

Christiaan Mulder (VVD Leiden)

Hier vind je de enquete: Wat vond u van Leidens ontzet 2022

Total
0
Shares